Sommarlunch

Sommar för mig är färskpotatis. Denna underbara knöl är som finast under denna tid och möjligheterna att tillreda den är oändliga. Godast är nog att bara äta den kokt med smör och salt, men annars älskar jag potatissallad.
En potatissallad kan göras nästan hur som helst - krämig, med vinägrett, med pesto, eller hur som helst beroende på vad man gillar. Den senaste tiden har jag fått dille på att blanda min nykokta potatis med örter och någon form av smakrik ost, till exempel som i den potatissalladen jag gjorde till min söndagsstek. Osten tillför en härlig fyllighet och smak. Dagens nykokta potatisar fick sällskap av klassisk västerbottenost och åts tillsammans med lax och en krämig kall pestosås.
 
 
Färskpotatis
Blandade örter (dill, persilja, gräslök)
Smör
Olivolja
Västerbottenost
Kapris
Sockerärtor
Rädisor
 
Koka potatisen mjuk tillsammans med ett par dillvippor och rikligt med salt, häll av vattnet och slunga dem i smör tills alla knölar blivit täckta.
Finhacka örterna och skär sockerärtor och rädisor, blanda på ett fint fat tillsammans med västerbottenost, kapris och lite olivolja.
Vänd ned de nykokta potatisarna och blanda runt lätt, peppra eventuellt. Var försiktig med saltet eftersom både osten och kaprisen tillför sälta.
 
 
 
Laxen kan tillagas antingen på grillen eller i ugn. Jag valde ugn idag och tillagade den 20-25 min i 175°c och smaksatte den med grovt salt, peppar, dillfrön och smör.
 
 
Krämig kall pestosås

1 burk creme fraiche
2 msk kvarg
1 rejäl blaffa pesto
 
Enkelt och gott! Blanda samman ingredienserna och krydda med salt och peppar.
 
 
 
Follow
Mat
1 kommentar
ɑ n n i k ɑ

Gott!