Hemslagen majjo

 
 
Tiden går fort när man har roligt.
Är det därför det känns som att tiden går fortare när man blir äldre, för att man har så kul? Nja, man kan väl hoppas det i alla fall.
På söndag är det dags för mig att slå ett extra slag på åldersklockan och gå från 22 till 23. Imorgon blir det kalas. Ironiskt nog är det alltid man själv som ordnar kalas för att andra skall hylla en, när man kan tycka att det borde vara tvärtom. Hur som helst tycker jag att det är roligt att ordna kalas och fylla mina nära och käras magar med hemlagad mat, feeder som man är, så det gör mig ingenting. Faktum är att, eftersom jag inte jobbar denna veckan, går jag och småpillar lite varje dag. Det blir hemgjort knäcke, picklad rödlök, majonnäs, örtolja, osv...
 
Rödlöken är i en vanlig 1-2-3 lag så den är inte så spännande. Inte majonnäsen heller, men så här gör jag min i alla fall.
 
2 äggulor
4 dl rapsolja
ca 1 msk senap (valfri)
1 skvätt vitvinsvinäger
 
Knäck två ägg och separera gulan från vitan. Blanda gulan med senap, salt och peppar i en bunke.
Häll i oljan i en tunn stråle medan du vispar med ex en elvisp, var extra försiktig i början med hur mycket olja du häller i så att den inte skär sig. Fortsätt vispa och hälla i olja pö om pö tills oljan är slut. Spä majonnäsen med lite vatten om den är för tjock. Smaka av med en liten skvätt vitvinsvinäger och extra salt och peppar om det behövs.
 
 
Mat
dukning hemgjort inlagd inredning knäckebröd majonnäs mat picklad rödlök
0 kommentarer