Köksplanering

Om 1,5 vecka stövlar ett gäng snickare in genom vår ytterdörr. Äntligen skall det gamla slitna 50-talsköket ut och byta plats med ett sprillans nytt. Visst förstår jag charmen med gamla retrokök, men rent funktionellt är de usla och inte byggda efter dagens behov och standarder.
Vi som vanligtvis alltid är duktiga på att planera och vara i god tid har helt plötsligt blivit sista-miuten-personer. Förra helgen beställdes köket från IKEA, med väldigt knapp tid att hinna levereras och monteras innan snickarna skall installera det. Köp av golv och kakel, beslag och belysning jongleras tillsammans med rensning av lägenhet och vind samtidigt som vi båda jobbar heltid. Stress. Vi har dock bara oss själva att skylla så det är bara att sätta på organiseringshjärnan och prioritera.
 
Hur köket skulle se ut är dock bestämt sedan länge sedan - vita luckor med mässingsbeslag, vitt kakel med mörk fog och hängande glödlampor över arbetsbänken. Ungefär som på bilden här.
 
Samlade lite smått och gott som inspirerat och som förhoppningsvis hittar hem till vårt nya kök.
 
 
 
 
Espressomaskin från Sjöstrand, Salt- & pepparkvarn från Norm, Måttsats från Lagerhaus, Redskap, handduk och gryta från Granit, Ugn från IKEA.
 
 
 
Follow
0 kommentarer