Nordiska Textilfabriken

Så mycket spännande pågår just nu! Stressen är ibland överumplande och schemat ger inga luckor för att hämta andan. Samtidigt är det så roligt, eftersom jag jobbar med sådant jag tycker är kul.
 
I höstas startade kursen jag sett mest fram emot under min tre år långa utbildning på Textil Produktutveckling & Entreprenörskap på Textilhögskolan. Vårt uppdrag var att i grupp starta upp ett varumärke från grunden, produktutveckla en egen textil produkt för att sedan tillverka/låta tillverka den och slutligen sälja den. Vårt program fullt ut, helt enkelt, och ett tillfälle att knyta samman och ta tillvara på de kunskaper vi hittills samlat på oss under utbildningens gång.
 
Jag har, tillsammans med min kompanjon Lisa, startat upp företaget Nordiska Textilfabriken. Med vårt varumärke vill vi korta ned den distans kunden har till fabrikerna när textilier blir till och ta fabriken närmare kunden.
 
Vi har själva låtit väva materialet i vår produkt, sytt, tryckt och gjort alla de processer där i mellan. En lång och tidskrävande process, men så lärorik.
 
 
 
Vi är oerhört stolta över att nu få presentera vad vi slitit med - en helt unik Kockhandduk. Inspirerad av professionella kockar och deras så kallade "Slängar" har vi utvecklat en slags kökshandduk som skall klara de hårda påfrestningarna som kan finnas i ett kök, så att du kan agera professionell kock i ditt eget kök.
Kockhandduken är vävd i en så kallad dubbelväv av oblekt lin och bomull, vilket ger ett tjockare och kraftigare material - detta så att du bland annat skall kunna ta ut varma saker ur ugnen lättare.
Vårt egendesignade tryck är tryckt för hand med en tryckteknik som kallas schablontryckning där vi använt oss av en färgtyp som kallas reaktivfärg. Reaktivfärgen går in i fibern istället för att ligga utanpå, vilket gör att kockhandduken får ökad hållbarhet.
Som textila produktutvecklare har vi tänkt på allt - för att du skall kunna agera professionell kock i ditt eget kök.
 
 
 
 
 
 
Igår hade vi säljstart och de första kockhanddukarna lämnade fabriken för att träda in i hemmakockarnas kök! Det var så otroligt roligt att få lön för mödan och möta den fantastiska respons vi fick på vår produkt.
Idag kör vi på igen - mellan kl 16-19 finns vi på plats i entrén till Textile Fashion Center i Borås med ett begränsat antal kockhanddukar till försäljning.
 
Besök vår hemsida, facebook eller instagram för mer information, bilder och försäljningstillfällen!
 
 
design entreprenörskap handduk heminredning inredning jul kökshandduk mat produktutveckling stil styckschema textil unik
0 kommentarer