Kycklingfilé med puré, bacon & hericot verts

Inget märkvärdigt, men likväl gott ändå. Smaksätt gärna purén med lite riven västerbottenost alternativt liite tryffelolja, för att höja den en nivå. Tranchera kycklingen - kött som serveras uppskuret är mycket trevligare än att få in en stor bit kött, enligt min åsikt.
 
 
2 port
 
2 kycklingfiléer
Timjan
1 vitlök
ca 4-5 potatisar
1 palsternacka
25g smör
1 dl grädde
1-2 dl mjölk
1 näve hericot verts
1 halv paket tärnad bacon
 
Sätt ugnen på 200°c.
Repa timjan och pressa vitlök och låt kycklingen gärna marineras med dessa en stund tillsammans med en skvätt olivolja. Jag hade även i en kryddblandning importerad från semester i USA, så ta de kryddor du har lust för!
Salta och peppra kycklingen och bryn i lite smör tills de fått fin yta och lägg dem sedan i en ugnsform. Baka i ugnen ca 15 min, dubbelkolla att kycklingen inte är rå inuti och låt den sedan vila under aluminiumfolie.
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar, koka i saltat vatten tills mjuka, häll av vattnet och låt dem ånga av en stund.
Värm smör, grädde och mjölk. Mosa potatis och palsternacka och tillsätt vätskan lite i taget samtidigt som du vispar med en elvisp tills du fått en mjuk och fin konsistens. Salta och (vit)peppra och tillsätt ev. västerbotten eller tryffelolja.
Fräs baconen någon minut i en stekpanna, tillsätt sedan hericot vertsen (behövs ingen smör eller olja, eftersom baconet släpper ifrån sig fett).
Tranchera kycklingen och servera med puré, bacon och hericot verts!
Mat
bacon bjudmat enkelt fest helg kyckling mat mos potatismos puré recept smakrikt vardag
1 kommentar