Pestocouscous med halloumi

Jag äter ofta lunch hemma och då vill jag att det skall gå fort, vara enkelt, fräscht och gott. Vanliga råvaror jag då tar till är bland annat pesto och couscous. I den här rätten använde jag båda. Italien möter Marocko, whaaaat. Men det är väl det som är det härliga med mat, att man kan blanda hej vilt det man har lust för och ingenting är fel.
 
 
Den här rätten går på ett kick! 10 min, max. Salt halloumi, krispiga råa grönsaker och matig couscous. Perfekt lunchrätt. Är man en såsälskare rekommenderar jag en enkel yoghurtsås med citron och honung till.
 
 
 
1 dl couscous per portion
1-2 msk pesto per portion
Sockerärtor
Rödkål
Halloumi
Citronsaft
Chiliolja
 
Mät upp couscous i en bunke och koka upp lika många deciliter vatten som couscous. Häll över vattnet över couscousen, tillsätt pesto och salt och rör runt. Täck med plastfolie medan du gör resten.
Skiva halloumi och stek på hög värme i olja tills den fått fin färg, peppra om så önskas, lägg över på en tallrik med hushållspapper för att rinna av.
Skiva rödkål tunt och sockerärtor i munsbitar. Blanda grönsakerna med couscousen, pressa över citron och tillsätt ev salt och mer pesto om så behövs.
Servera med halloumi och droppa över lite chiliolja.
Mat
couscous fitness grönsaker halloumi italienskt marockanskt mat nyttigt råa grönsaker vegetariskt veggo
2 kommentarer
Ida

Ser jättegott ut!

AngelicasVärld

Men så smarrigt det ser ut.!!